De leukste buitenfeestjes

Ben je binnenkort jarig en heb je geen zin om in een kringetje in je huiskamer te zitten? Pak het dan eens anders aan, en ga lekker naar buiten.. Kijk hieronder voor leuke en originele ideeën om er een feest van te maken om nooit te vergeten. 

 

Top-10 buitenfeestideeën

 

Tip 1: Geocoaching

Nodig je vrienden uit voor geocach-opdracht. Geogoachen is een soort schat zoeken die anderen hebben verstopt. Met behulp van GPS coördinaten ga je op zoek naar de schat. Hoe die er precies uit ziet weet je niet, je krijgt wel hints over de grootte.. Op de site Geocaching.com kun je je aanmelden en vindt je meer informatie over geocoaching en kun je een account aanmaken en weet je welke app je moet downloaden om mee te kunnen doen. 

Tip 2: Picknick 

Bedenk een leuke plek in een park, bos of op de hei, bij een leuk meer of op het strand. Check of er picknicktafels staan, neem anders picknickkleden of lakens mee. Zorg voor een picknickmand, bordjes, bestek en bekers. Neem evt. gezellige vlaggetjes of slingers of lampions mee. Vraag of iedereen zijn favoriete snack wil meenemen of bedenk een leuk picknick thema (italiaans, hollands, amerikaans, etc) Tip: Zet een lekker muziekje op en denk bij mooi weer aan een parasol! 

Tip 3: Beach party

Spreek lekker af op een mooi plekje op het strand of bij een meer rond een uur of 5. Neem een beachvolleybal mee, een (grote) vlieger, een voetbal, frisbee, batjes, etc. Zet een koeltas met lekkere drankjes of cocktails neer. Vraag, iedereen wat lekkere hapjes mee te nemen en een tropische outfit aan te doen. Zet lekkere Caribische muziek op en swing!!! 

 

Tip 4: Wandeling (met ezel?)

Spreek lekker af in het bos en doe samen een leuke wandeling. Dit kan ook met een gids of boswachter, Maar ook grappig om met een ezel te lopen, dit kan bijvoorbeeld op de hoge Veluwe. Sluit de wandeling af in een gezellig cafe of restaurant.

 

Tip 5: Schaats clinic

Voor in de winter: bezoek een buitenschaatsbaan.. Doe de ijzers onder en schaatsen maar. Neem lekker wat thermosflessen met chocomel of gluhwein mee of maak gebruik van de catering van de ijsbaan. 

 

Tip 6: Cycling dinner

Maak een leuke fietsroute van ca 15-20 km en zorg dat er op 3 verschillende locaties op een bepaald tijdstip een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje is. Dit kun je met 3 restaurants afspreken, maar misschien mag het ook bij vrienden/familie thuis zijn. Geef van te voren aan hoe laat jullie ongeveer aankomen voor elke gang. Na elke gang fiets je weer door naar het volgende gerecht. 

 

Tip 7: Outdoor winterparty

Maak in je achtertuin een gezellige winterfeest. Zet verschillende vuurkorven neer, huur zo nodig terrasverwarmers. Leg lekkere fleece dekentjes of wollen vachtjes neer. Hang kaarsjes in de bomen en zet fakkels in de tuin. Maak een grote pan erwtensoep of zet de barbeque aan. En serveer chocolademelk of gluhwein. Zet marsmallows met takken neer,  om in het vuur te laten smelten. En vergeet niet om lekkere apres-ski muziek op te zetten. 

Tip 8: Film party 

Leen of huur een beamer, hang een groot wit laken op en maak je eigen filmzaal in de achtertuin. Leg wat matrassen of kussens neer. Maak een kraampje met popcorn, m&m's en drankjes. Kies 1 of 2 leuke films uit, zorg voor lange kletspauzes tussendoor en geniet samen van de film(s) onder de sterrenhemel.

Tip 9: Olympiade

Heb je lekkere actieve & sportieve familie en vrienden? Huur een sportveld of ga naar een groot park. Laat je gasten in de kleuren van verschillende landen komen (rood voor Belgie, oranje voor Nederland, wit voor Duitsland, etc) Doe 6 verschillende olympische sporten: 

- volleybal met een ballon. Zet een volleybal veld af met linten of pionnen. Maak 2 partijen van 2 of 3 personen, doe 2 sets van 3 minuten, het team dat de minste ballonnen op de grond heeft laten komen heeft gewonnen. 

- discus werpen - zet pionnen neer bij verschillende afstanden, bijv. op 10, 15, 20 meter. Elke frisbee die voorbij de 10 meter komt krijgt 1 punt, bij 15 meter 2 punten, etc. Welke groep heeft de meeste punten?

- basket ball - zet 2 wasmanden neer of hang deze aan een touw in een boom. Welk team heeft de meeste punten?

- flying dutchmen - laat iedere groep van a4-tjes papieren vliegtuigjes vouwen. Gebruik dezelfde afstanden als bij discus werpen.  Welke vliegtuigen vliegen het verst? Dat is de groep die wint. 

- ring werpen - steek verschillende haringen niet te ver in de grond. Zet bij elke haring een bordje met de score (bijv. 5 pt, 10 pt, 25 pt). Laat elke groep met 3 ringen gooien. Welke groep heeft de meeste punten? 

- estafette - leg 2 bergen zand neer. Maak 2 groepen die in een lijn gaan staan. De deelnemers moeten met hun handen zo veel mogelijk zand doorgeven aan de volgende. Bij de laatste deelnemer uit de lijn staat een emmer. Welke groep heeft binnen 5 minuten de meeste zand in de emmer? 

- hardlopen - geef elke groep een lepel met een ei. Zet een parcours uit. De deelnemers mogen 1 hand gebruiken om de lepel vast te houden. Bij terugkomst is de volgende deelnemer van de groep aan de beurt. Welke groep heeft als eerste alle deelnemers weer binnen? 

Maak de olympische spelen extra leuk door een parade te lopen met de deelnemers uit de verschillende landen, een vlam te laten branden, en een holland heineken house voor de afterparty?

Tip 10 Games

Maak verschillende hoeken in je tuin of in een park met leuke (bord)spellen. Je kunt denken aan het spel 30 seconds, yahtzee, een sjoelbak, een tafeltennistafel, een bingospel, een voetbaltafel, playstation. Laat je gasten lekker doorwisselen. Voor wie niet van spelletjes houdt maak je een chillhoek waar je tussendoor lekker kunt bij kletsen met je gasten.