Hoe organiseer ik een high tea thuis?10 top-tips

 

Heb je binnenkort een high tea gepland en ben je op zoek naar inspiratie en leuke ideeën? Hier vind je een top-10 met alle tips en ideeën om jouw high tea thuis tot een groot succes te maken! 

Tip 1: Prik een datum en stuur een leuke uitnodiging

Kies een middag (liefst met mooi weer natuurlijk) en stuur je gasten een persoonlijke uitnodiging via de post. 

 

Tip 2: Feestelijke decoratie voor een high tea

Kies 1 of 2 tinten mooie pasteltinten voor je high tea (pastelgroen, blauw, roze/wit) en zorg voor tafelkleden, servetten en kaarsen in deze tinten. Pompons of vlaggetjes maken je feestje compleet. Je kunt ook een mooie vlaggenlijn maken van taartonderzetters. 

high tea ideeen

Tip 3: Fleur je high tea op met bloemen

Vrolijk je high tea op met vaasjes met bloemen. Niets is zo feestelijk als vaasjes met rozen of tulpen. Of maak kleine potjes die je in een boom kunt ophangen.  

 

high tea decoratie ideeen

Tip 4: Mooi engels theeservies voor je high tea

Zorg voor mooie engelse theekopjes. Als je deze zelf niet hebt of kunt lenen, dan kun je ze hier huren. Presenteer je theekopjes op een leuke manier. Zet bijv. een oude koffer neer  hang de theekopjes op of zet ze op een mooie tafel met kleed neer. Leuk om de thee in een engels theeservies te serveren. Ook grappig om ze op te hangen, met een label met de naam van de gast of een persoonlijke welkom voor je gasten!

Een etagère is mooi om alles op te dienen! Maar mooie schaaltjes of koekblikken zijn natuurlijk ook prachtig!

thee servies high tea

Tip 5: Presenteer je thee 

Gebruik weckpotten of leuke potjes om verschillende soorten thee in aan te bieden, maak er een mooi label op. Bij theespeciaalzaken (of bij de Xenos) kun je ook lege theezakjes kopen of bestellen. Zelf maken kan ook, gebruik hiervoor koffiefilters en niet of vouw ze goed dicht. En maak er natuurlijk een mooi label aan!

high tea thee

Tip 6: Zoete hapjes voor je high tea

Wat kun je serveren bij een high tea? Zoete hapjes kunnen natuurlijk niet ontbreken,: bonbons, een taart in kleine stukjes gesneden, soesjes, maccarons of kleine mini tompouces?  Als je handig in de keuken bent is het leuk om wat zelf te maken.

 

Tip 7: Hartige hapjes voor je high tea

Behalve zoet, kan wat hartigs niet ontbreken op een high tea. Bij hartige hapjes kun je denken aan sandwiches, maar ook een stukje quiche, een stukje tortilla (Spaanse omelet) of een wrap met zalm en roomkaas kan heel lekker zijn. 

 

Tip 8: Breng een toast uit

Het is lekker daar een glas Prosecco, cava of een andere bubbeltjes te serveren, bijvoorbeeld tijdens de hartige hapjes. Versier de glazen eventueel met een randje suiker voor een extra feestelijk effect (doop ze hiervoor in een beetje siroop en daarna in de suiker). Breng een toast uit! Ook leuk om je vrienden/vriendinnen persoonlijk toe te spreken bij de toast: waarom zijn ze bijzonder voor je, wat waardeer je in hen, waarom vind je het fijn dat ze er bij zijn?  

 

Tip 9: Fotomomentje(s)

Vergeet niet om een mooie foto samen met je gasten te maken, leuk tijdens de toast .Eventueel kun je een leuke foto nog toesturen als bedankje voor je gasten dat ze er waren. 

 

Tip 10: Zoete afsluiter voor je high tea

Het is lekker om je high tea weer te eindigen met lekkere koekjes, bonbonnetjes, cakes of nougat! Je kunt ook wenskoekjes bakken of kopen (Xenos), waarin je voor je gasten mooie wensen op schrijft. 

Toptip: Zelf geen mEngels theeservies hurenooi theeservies?: huur bij superleukfeestje een Engels theeservies

Thuis een gezellige high tea organiseren? Maak van je high tea iets speciaals en huur een mooi Engels theeservies. Het bestaat uit 12 verschillende Engelse theekopjes (o.a. Royal Albert) met 1 platte schaal, 2 etagère2, 2 witte taartplateaus en 1 koektrommel.

De huur per dag bedraagt € 29,95. Het servies kan opgehaald worden in Elst (Gld). Ophaal- en aflevertijden zijn in overleg. Er wordt een borg van € 50 euro gevraagd.

NB Uitbreiding van het aantal theekopjes is mogelijk. In totaal zijn er  25 Engelse theekopjes en 17 English-like theekopjes, zie de foto's. De etageres en taartplateaus zijn niet van Engelse oorspong. 

Geïnteresseerd? Stuur een berichtje of appje naar 06-31678836 of een mailtje naar eensuperleukfeestje@gmail.com.