30 seconds

Wie raadt in 30 seconden zoveel mogelijk begrippen die bij het feestpaar passen, de mannen of de vrouwen? Dat is in het kort de essentie van 30 seconds voor een leuke feestavond. Om het spel persoonlijk te maken, maak je voor beide partners van het feestpaar/bruidspaar van te voren 5 kaartjes. Op elk kaartje staan 5 woorden die over het bruidspaar gaan. Bijvoorbeeld hobby's, gekke eigenschappen, werkgevers, vriendjes van vroeger, straatnamen/woonplaatsen van vroeger, lievelingseten, favoriete vakantielanden, tienerhelden, muzieksmaak, automerken, huisdieren, familieleden, type huis, etc. 

 

Vraag tijdens het feest 5 mannen en 5 vrouwen uit het publiek. Zij krijgen elk 1 van de kaartjes en moeten in 30 seconden de begrippen op het kaartje omschrijven. Wat niet mag: iets aanwijzen, het woord op het kaartje (of een gedeelte daarvan) noemen, een vertaling van het woord noemen of zeggen dat het woord rijmt op of klinkt als.... De vrouwen uit het publiek mogen mee raden als de vrouwen de begrippen omschrijven, en de mannen raden alleen mee als de mannen het woord omschrijven. Zet een timer (op de beamer) aan, voor elk kaartje heeft het publiek 30 seconden de tijd om de 5 begrippen op het kaartje te raden. 

 

Het feestpaar raadt zelf niet mee, maar zij houden de score bij. Bij elk woord/begrip dat goed geraden is krijgen ze iets, bijv. een schuimpje die zij op een lange satéprikker of breinaald kunnen prikken. Wie uiteindelijk de hoogste toren van schuimpjes heeft, die wint het spel! NB in plaats van mannen tegen vrouwen, kun je ook de zaal door de helft doen, of jong tegen oud.... Veel plezier!