Origineel gastenboek

10 tips voor een origineel gastenboek

Het is altijd leuk om na een feest of bruiloft nog eens terug te denken aan de gasten die op het feest waren. Met de volgende 10 tips en ideeën maak je een onvergetelijk en origineel 'gastenboek'! Ook handig als je ceremoniemeester bent!

Tip 1: Message in a bottle

Zet een grote glazen fles neer. Maak kleine briefjes, waarop een leuk berichtje of een huwelijkstip kan worden geschreven. Laat de boodschap oprollen en bind deze vast met een touwtje en doe deze in de fles. Een leuk aandenken voor het bruidspaar om het komende jaar nog eens door te lezen. 

Een ander leuk alternatief is: leg op alle (sta)tafels kleine briefjes neer met daarop een vraag, bijvoorbeeld: wat bewonder je in Rik & Janet? of: wat wens je Rik & Janet toe? Denk er aan om ook pennen neer te leggen. Attendeer de gasten om hier wat op te schrijven gedurende het feest. Verzamel na afloop van het feest alle briefjes om aan te bieden aan het feestpaar. 

Tip 2: Fingerprints gastenboek

Teken op mooi papier een mooie boom, zet de namen van het bruidspaar eronder.  Koop kleine stempelkussens in verschillende kleuren. Laat bij de ontvangst alle gasten hun 'fingerprint' zetten in de boom, met hun naam erbij geschreven. Goed voor een vrolijk en kleurrijk gastenboek!  

Tip 3: Typemachine

Zet een oude typemachine neer, met daarbij een aantal vellen papier. Laat alle gasten bij binnenkomst een leuke boodschap voor het feestpaar typen.  Verzamel de vellen in een mooie map en biedt deze aan het feestpaar aan, leuk als herinnering voor later!

Tip 4: Vaas of kist met stenen

Koop een mooie brede glazen vaas of een leuke houten kist. Haal bij een tuincentrum een zak met witte keien en zorg voor watervaste stiften. Laat de gasten hun naam en/of een leuke boodschap op de kei zetten voor het feestpaar of bruidspaar.

Tip 5: Vrolijke vlaggen

Zorg voor een aantal (witte) vlaggenlijnen en voor watervaste stiften. Laat alle gasten op een vlaggetje een vrolijke boodschap schrijven. Ook leuk om tijdens het feest al op te hangen.

Tip 6: Hartenschilderij

Laat je gasten een leuke boodschap schrijven op houten hartjes, die daarna in een schilderijlijst worden geplaatst. 

Tip 7: Polaroid kiekje

Huur of koop een polaroid camera. Zet deze neer bij de ingang, met evt nog leuke feestelijke attributen. Laat de gasten een polaroid foto maken, en plak deze in een boek of hang ze op. Vergeet niet om de gasten te vragen een leuke boodschap op te schrijven voor het feestpaar. 

Tip 8: Tafelkleed

Koop een mooi tafelkleed en een set textielstiften. Leg het tafelkleed op de ontvangsttafel en vraag de gasten om hier hun naam en eventueel een leuke boodschap op te zetten.

Tip: informeer vooraf naar de tafelmaat van het feestpaar en zorg dat de ontvangsttafel ongeveer dezelfde afmetingen heeft! Een alternatief is om 2 kussenslopen neer te leggen.

Tip 9: Bankje

Koop een bankje een laat daarop alle gasten een leuke boodschap met naam zetten. 

Tip 10: koffer met kaarten

Zet een oude koffer met kaarten neer en laat iedereen een leuke kaart schrijven voor het bruidspaar of feestpaar, met bijv. een wens of mooie gedachte. Veel persoonlijker dan alleen even je naam ergens op schrijven. Niet vergeten van te voren aan de gasten te vragen om een kaart mee te nemen. Een oude koffer vind je op marktplaats of in een tweede hands winkel.