10 Tips voor persoonlijke kado-ideeën bij een feest

Bij een feest horen natuurlijk cadeaus. En niets is leuker dan om een persoonlijk cadeau te geven. Onderstaand vind je de top-10 tips voor een origineel persoonlijk en feestelijk cadeau. 

 

Tip 1: Persoonlijke glossy

Maak gezamenlijk met de gasten die komen een tijdschrift over het feestvarken of bruidspaar. Via http://www.jilster.nl .kun je een account aanmaken en familie en vrienden uitnodigen een pagina te vullen. Maak er een mooie glossy van die je kunt aanbieden tijdens het bruiloftsfeest of afscheidsfeest. 

Tip 2: Uitjesboek

Vraag alle gasten om een bon voor een leuk uitje of een 'dienst' aan te bieden op een a4-tje of op een kaartje. Bijvoorbeeld een bon om samen een kopje koffie drinken, een ijsje halen bij de Italiaan. Of voor een spelletjesavond in de zomer, een avondje oppassen of de plantjes water geven in de vakantie. Laat iedereen dit a4-tje of kaartje meenemen en bied het aan in een mooie a4-map of in een feestelijke doos. De bonnen kunnen dan ingewisseld worden door het feestpaar/feestvarken tijdens het komende jaar. 

Tip 3: Vriendenboekje

Stuur alle gasten van te voren een 'blz' uit een vriendenboekje en vraag deze in te vullen en terug te sturen. Print alle blz's uit, maak er een mooi boekwerk van en bied het vriendenboekje aan tijdens het feest. Kijk hier voor inspiratie voor een voorbeeld blz uit een vriendenboekje.. Je kunt ook met een vriendengroep een professioneel boekje laten maken op: 

www.mijnvriendenboekje.nl

Top 4: Fotoboek

Laat alle gasten een foto sturen met hun herinnering aan het feestpaar. Verwerk deze in een digitaal fotoboekje en biedt deze aan op het feest.

 

Tip 5: Herinneringspot

Vraag al je gasten voorafgaand aan het feest hun leukste herinnering op een a-5 te schrijven, eventueel met een mooie foto. Verzamel deze en rol deze op, doe er een lintje om heen en bied ze aan in een mooie pot. 

 

Tip 6: Kwartetspel

Bedenk over het feestpaar een aantal categorieën waar je er minimaal 4 van kunt bedenken, bijv. plaatsen waar ze gewoond hebben, werk(gevers), favoriete vakantiebestemmingen, (klein)kinderen, auto's die ze hebben gehad, hobby's, karaktereigenschappen, lekkerste eten, familieleden, etc. Kijk of je leuke (persoonlijke) foto's kunt vinden over elke categorie en maak je eigen kwartetspel. Eventueel kun je ook door verschillende gasten een categorie laten vullen. Zorg dat er op elke kwartetkaart 1 van de 4 uit de categorie staat met een toepasselijke foto en dat de 3 andere opties uit die categorie er op staat. Je kunt het kwartetspel ook professioneel laten maken, kijk daarvoor op bijv. http://www.kwartetcadeau.nl

 

Tip 7: Verjaardagskalender

Vraag je gasten een leuke foto van zich zelf te sturen. En maak hier een mooie verjaardagskalender van. Bijvoorbeeld via www.albelli.nl

Tip 8: Filmpje

Vraag alle gasten van te voren om een filmpje van een minuut van zichzelf te maken waarin ze wat zeggen over het feestpaar of de jarige. Stel bijvoorbeeld 3 vragen: wat is de leukste herinnering, wat vinden ze bijzonder en wat ze nog graag een keer zouden willen doen met het feestpaar. Zet alle filmpjes achter elkaar of knip en plak en presenteer dit tijdens het feest. Ook leuk als de oma die ziek is of familie in het buitenland die er niet bij kunnen zijn mee kunnen doen aan het filmpje. 

Tip 9: Herinneringenboom of geldboom

Koop een boompje en kleine flesjes die in de boom kunnen worden gehangen. Vraag je gasten een klein briefje in te vullen met een leuke herinnering en deze in de boom te hangen. Eventueel kun je in plaats van herinneringen ook geld in de flesjes doen en de geldboom aanbieden. 

Top 10: Thema cadeaus

Laat je gasten een klein cadeautje meenemen in een thema dat bij het bruidspaar of feestpaar past, bijv. Italie, als dat hun favoriete vakantieland is. Of 'baby' of 'tuin'. Verzamel alle cadeautjes in een mand en bied deze tijdens het feest aan.