Home » Kerstfeest

Historie Kerstfeest

De oorsprong van het kerstfeest gaat terug naar de 4e eeuw na Christus. De Germanen vierden rond midwinter (21 december) de zgn. Joelfeesten, waarbij het boze werd verjaagd en het licht werd begroet. Constantijn de Grote zorgde er in de 4e eeuw na Christus voor dat de geboorte van Christus op deze dag werd gevierd, omdat Jezus het licht van de wereld werd genoemd. 

Tegenwoordig is het Kerstfeest een feest waarin gezellig samen zijn en samen eten steeds belangrijker zijn, met tijd en aandacht voor elkaar.  

 

Kerstspel

Aan het einde van het jaar is het mooi om met elkaar terug te blikken op het afgelopen jaar en misschien ook vooruit te kijken naar het volgende jaar. 

Zet tijdens of na het kerstdiner een 'pot' met vragen neer, pak om de beurt een vraag uit de pot en beantwoord deze (zo eerlijk mogelijk). Leuk om na te denken over bijzondere momenten in het afgelopen jaar en elkaar weer beter leren kennen! Of om verwachtingen over het komend jaar te delen. Download hieronder een voorbeeld met vragen of maak zelf een leuke vragenlijst! Een gezellige kerst gewenst!  

 

Kerst Vragen
Word – 14,7 KB 136 downloads
kerstspel spelen